ניתוח אף הוא ניתוח פלסטי נפוץ יחסית. ניתוח אף מיועד לצרכים אסתטיים אך לעיתים גם לצורך רפואי. ניתוח אף מאפשר לרופא המנתח לשנות את האף בדרכים שונות: קיצור אף , הצרת אף , שיוף עצם בולטת, התאמת האף למבנה הפנים ועוד. ניתוח אף ניתן לערוך אצל מי שסיים את גדילת השלד, לאחר גיל ההתבגרות, אחרת הניתוח עלול להיות לא אפקטיבי
מה ההשפעה של ניתוח אף על השפה העליונה?
ניתוח אף משפיע על האף בלבד ולא על שאר הפנים . הניתוח לא אמור " למשוך" את השפעה כלפי מעלה ולא אמורה להיות השפעה כלשהי .
מבחינה חזותית , מי שרגיל לראות את המנותח במצבו לפני הניתוח , יושפע מהשינוי וירגיש בהבדל לאחר הניתוח .
לא תמיד מזהים ברגע הראשון שמדובר בניתוח אף ,ל עיתים רואים שיש הבדל אך מתקשים לאפיין אותו . מצב כזה מראה שהניתוח לא היה מוגזם בהשפעתו , ושהמראה נשאר טבעי .
מה עושים אם ניתוח אף לא יצא מוצלח ?
בניתוח קוסמטי אפשר לדעת פחות או יותר מה התוצאה במידה שלא יהיו סיבוכים למיניהם .
התוצאה תלויה במנתח ובמיומנותו , אבל גם במבנה הרקמה , בגמישות ואלסטיות העור , ביכולת הריפוי של הגוף ועוד .
כאשר התוצאה בניתוח אף אינה משביעה רצון , יש לחכות עד לריפוי מלא של המקום , ולשקול ביצוע תיקון .
ניתוח חוזר הינו ניתוח קוסמטי לכל דבר!
כל תיקון הוא למעשה ניתוח חדש עם ההשלכות של ניתוח , ולכן בטרם נחפזים לבצע ניתוח אף חוזר , יש להמתין מעט , להחליט מה בניתוח הנוכחי אינו נכון ומה היית רוצה לשפר בפעם השנייה . כל ניתוח חוזר הינו מסובך ומורכב יותר ועשוי להיות כרוך בזמן אישפוז ארוך יותר .
מחיצת אף
באף קיימת מחיצת סחוס בין שני הנחיריים , ששומרת גם על יציבות האף . החלשות של המחיצה או של מבנה הנחיריים עלולה לגרום להפרעה במעבר האויר דרך האף , ולכן יש לבצע ניתוח של תיקון וחיזוק האזור .
מה קורה אם הקטינו לי את האף יותר מדי ?
הקטנה מוגזמת של האף הינה תוצאה לא רצויה בניתוח קוסמטי. מנותח שהחליט לעבור את התהליך אינו מרוצה ככל הנראה ממצב האף הנוכחי, ולא יקבל בהבנה אף מנותח שאינו מושלם, או לפחות עונה על הציפיות שלו.
לכן במקרה בו הניתוח אינו לפי טעמו של המנותח, ניתן לעשות ניתוח חוזר על מנת לתקן את התוצאות.
אם ההקטנה אינה מספקת ניתן להקטין עוד, ואם בוצעה הקטנת יתר, ניתן להשתיל באזור סחוסים שונים, מלאכותיים או מגוף המנותח, ובכך לשפר את המראה .