ניתוחי רפרציה ראשונים היו בשנת 1898 על ידי Lans Leiden שעשה חתכים בקרנית ושינה בכך את הערך הדיופטרי שלה.
בשנת 1933 Tsutomu Sato היפני ראה ששברים בשכבת הדסמנט גורמים לשינויי רפרקציה. הוא ביצע כ 680 ניתוחי עיניים בין השנים 1951-1959 בהם עשה חתכים בשכבת הדסמנט – מבפנים. למרבה המזל בשנת 1959 הומצאו עדשות המגע כך שהניתוח אותו ביצע חדל להיות פופולארי. כל המנותחים שעברו תהליך זה סבלו מבצקת בקרנית לאחר תקופת מה וסיבוכים נוספים.
בשנת 1969-1977 ביצע Yanaliev במוסקווה ניתוח מתקדם יותר אשר כלל 32 חתכים בקרנית בצורה דומה לכל המרשמים. פאודרוב 1974 מצא שמספיקים פחות חתכים, ניתן לכוון ולדייק בהם כדי להוריד מרשם בצורה מדויקת, הוא הצהיר בפומבי שבעוד 10 שנים משקפיים יהיו קיימים אך רק במוזיאון וגרם לזעזוע התחום האופטומטריה בארצות הברית. רבים האמינו להצהרה זו ומניות של חברות אופטיקה הקשורות למשקפיים, וגם כאלו שלא קשורות, צנחו פלאים.
כאשר בוחנים נתונים של מכירת משקפיים ועדשות מגע נוכחים לגלות שניתוחי הרפרקציה לא מורידים את מכירת המשקפיים ואת הצורך באופטומטריסט ושבכל שנה נמכרות עדשות מגע בכמות גדלה והולכת. עד 2002 הכמות גדלה ב 10 % מדי שנה.

חוזה ברקר מברצלונה עבר לקולומביה וביצע ניתוחים בשיטת קרטומילזיז. הוא חתך את הסטרומה, הקפיא אותה, עשה מיקרוקטום ותיקון ידני והחזיר את הקרנית. RVIZ סגנו של חוזה ברקר שיכלל את השיטה, הוסיף מנוע אוטומטי וטבעת יניקה, ועל ידי העלאת לחץ תוך עיני ל 65 IOP קיבל קרנית קשיחה כמו בקרנית קפואה. לשיטה קרא ACS Auto Cornea Shaper.

1976 Srinivason u T.Seiler ביצעו הורדת סטרומה בקרנית באמצעות לייזר במקום סכין. התחילו בנסיונות עם קרניות של פרות והמשיכו בשנות ה 80 עם בני אדם. השתמשו בלייזר אקסהיימר ARF הפועל על גז ארגון. הלייזר שולח פולסים של קרינת UVC 193 nm והורס ריקמה ותאים ברוחב של 0.25 מיקרון בכל פולס. בדקו אם יש סכנה למוטציות או בעיות שונות עם קרינת UVC 100-280nm וראו שדווקא UVA 315-400nm שקרוב יותר לטווח הראיה שלנו, מסוכן יותר לעיניים.
1988 סיילר Seiler מגרמניה החל בשיטת PRK. הורדת אפיתל וביצוע ניתוח על הסטרומה עצמה. בשיטה מסירים אפיתל, מפחיתים בסטרומה (ABLATION) ומחכים לריפוי עצמי. הריפוי נמשך כ 3-4 ימים במהלכם המטופל סובל מכאבים. לעיתים מרכיבים עדשת מגע תרפיותית למניעת הכאב. 1995 התקבל אישור FDA לביצוע התהליך. בערך באותה השנה החלו גם ניתוחי LASIK. בניתוחי לאסיק להורדת מרשם מבצעים חיתוך של שכבת בקרנית העליונה ( חיתוך מתלה ), קיפול המיתלה, הורדת סטרומה בלייזר והחזרת המתלה. התוצאות היו טובות מאוד ורוב המטופלים נוהגים ללא משקפיים.

טכנולוגיות חדשות WAVE FRONT

– המחשב מודד כל נקודה בקרנית להתאמה מושלמת ולא מסתפק בחישוב כללי של הכוח האופטי שלה. FEMTOSECON LASER שיטת INTRA LASIK/ EPI LASIK, קיימת כ 5 שנים בישראל. בשיטה זו מבצעים חיתוך קרנית על ידי לייזר במקום מיקרוקטום ( סכין חיתוך להרמת שכבת הקרנית העליונה – האפיתל ) ונמנעים גם מהעצורים טכניים הבודדים שהופיעו במכשיר המיקרוקטום. כך ניתן לבצע חיתוך קרנית מדויק יותר, בהיקף ובעובי שיכבה על פי דרישה, ואף חיתוך אספרי, דק במרכז ועבה בצדדים שמאפשר ניצול מקסימלי של עובי הקרנית. בזכות יתרונות אלו יש יותר שטח לשיוף הקרנית, אחוז הסיבוכים הצטמצם למינימום וחומרתם ירדה. כמו כן דווח על הפחתה בבעיות יובש לאחר הניתוח והחלמה מהירה מאוד יחסית.

הצלחת ניתוחי LASIK

ניתוח לאסיק הינו ניתוח מוצלח יחסית עם מיעוט של סיבוכים. רוב הסיבוכים לאחר הניתוח היו יכולים להמנע אם היו מבצעים בחירה נכונה שחל המטופלים והיו נמנעים מניתוח מטופלים שאינם מתאימים בצורה מושלמת לתהליך. תהליך בדיקת התאמת מטופל לניתוח הסרת משקפייםלוקח זמן רב וכולל בדיקת חדות ראייה, בדיקת מרשם, עין דומיננטית, אופוגרפיה ממוחשבת, בדיקת קימורי קרנית פנימיים וחיצוניים על ידי אורבסקן ועוד ועוד.